Magisch schilderij helpt mensen met dementie

MIS 720x720Magisch schilderij helpt mensen met dementie
Bewoners en collega’s van Amsta-locatie Jan Bonga hebben in de maand september het “Magisch Interactief Schilderij” (MIS) uitgeprobeerd. Persoonlijke foto’s, favoriete muziek en beelden van de vroegere buurt zijn een feest der herkenning voor iedere bewoner. Op donderdag 22 oktober is er een feestelijke ‘trip down memory lane’.

Een eigen schilderij
In het magische schilderij zijn per bewoner persoonlijke profielen geladen. De lievelingsmuziek en familiekiekjes vullen een persoonlijke pagina in het schilderij. Het samen bekijken van het profiel maakt het voor naastbetrokkenen makkelijker om een betekenisvol gesprek met mensen met dementie te voeren. Lia Edel, locatiemanager Jan Bonga: “het MIS helpt ons weer de mens te zien in plaats van de dementie”. Bij sommige bewoners helpt het bekijken van het profiel bijvoorbeeld om rustig te worden voor het eten, anderen helpt het juist om over zichzelf te vertellen en contact te leggen.

Samen werken aan innovatie
Het MIS is een van de digitale toepassingen die Amsta inzet om persoonlijke zorg op maat te bieden aan bewoners en cliënten. In samenwerking met de Hogeschool van Amsterdam staat Amsta aan de basis van innovatieve concepten die direct zorgen voor een betere kwaliteit van leven. Ontwerpersduo illi-engineering maakte de MIS. Het magische schilderij geeft 30 bewoners handvatten om plezier te hebben en het helpt naastbetrokkenen en het zorgteam.

Amsterdam 22 oktober 2015

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht van Amsta-Jan Bonga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *