Voor mensen met dementie is het MIS een succes!

Voor mensen met dementie is het magisch interactief schilderij(MIS) een succes!
In de video is duidelijk te zien dat het magisch interactief schilderij (MIS) bewoners met dementie kan helpen om herinneringen op te halen. Het persoonlijk profiel wat voor hem is samengesteld bestaat uit foto’s van zijn oude woonplaats, zijn interesses en zijn favoriete muziek en video’s. Middels het persoonlijk profiel hebben we de bewoner beter leren kennen. Het MIS is daarom een goed hulpmiddel voor persoonlijk contact en zorgt voor gesprekken met elkaar.

Lia Edel, locatiemanager van Amsta Jan Bonga zegt het volgende over het MIS:
Het MIS helpt mensen met dementie hun verhaal te vertellen. Dit past bij de visie op dementiezorg van Amsta: we leggen de nadruk op de mens en zijn mogelijkheden in plaats van de ziekte.

Anja Meijer, activiteitenbegeleidster van Amsta Jan Bonga zegt het volgende over het MIS:
Bewoners reageren heel enthousiast op de MIS, de één wel beter als de ander. Bijvoorbeeld een bewoner vraagt uit zichzelf of ik hem aan wil zetten zodat hij zijn familie kan zien. Gisteren naar de fragmenten gekeken van het voetbal uit 1974, bewoners wisten zowat het hele elftal nog op te noemen. Komen veel herinneringen los.

Het filmpje begint met Laurean Serne (mede-ontwikkelaar) die in gesprek is met een bewoner van Amsta-Jan Bonga. Verder worden de resultaten van het praktijkonderzoek toegelicht door de locatiemanager en activiteiten begeleidster en gepresenteerd aan familieleden en het bestuur van Amsta.

Sharing is caring 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *